Jonathan Demoor
Jonathan Demoor ACTEUR - ZANGER

Biografie


Theater

Jonathan begon in 1998 zijn carrière op zeer jonge leeftijd als Gavroche in zowel de Vlaamstalige als Franstalige versie van Les Misérables, geproduceerd door Music Hall. Een jaar later speelde hij in Rotterdam en Breda de rollen ‘Dodger’ (Linke Glipper) en ‘Charlie Bates’ in Oliver! van Joop van den Ende Theaterproducties. In 2000 mocht hij bij Studio 100 als kind de titelrol in de Nederlandse theatertour van Pinokkio vertolken. Toen hij 15 jaar oud was, was hij in Antwerpen bij Music Hall te zien als Zorrino in Kuifje & de Zonnetempel.

Op 19-jarige leeftijd werd Jonathan voor de bacheloropleiding Muziektheater aan het Tilburgse conservatorium aangenomen. In 2010 behaalde hij zijn diploma en startte hij dat jaar aan datzelfde conservatorium zijn Master. Sinds 2012 mag hij zich Master of Music noemen. Tijdens zijn masteropleiding was Jonathan te zien in verscheidene rollen in Sprookjesboom de Musical (tour) van de Efteling. Hij werd voor dit aandeel in België genomineerd als Aanstormend Talent voor de Belgische musicalawards.

In het laatste jaar van zijn masteropleiding speelde hij de rol van Henry in Next to Normal van Joop van den Ende Theaterproducties. Hij won hiervoor, in de categorie Beste Doorbraak, een Musicalworld Award. Hierna speelde hij de hoofdrol Kleinduimpje/Duim in Sprookjesboom de Musical, een Gigagantisch Avontuur in het Eftelingtheater en was hij te zien als de understudy van Oliver Barrett IV in Love Story van Joop van den Ende Theaterproducties.

In 2014 ging Jonathan bij New Productions naar de langstlopende Nederlandse Musical ooit: Soldaat van Oranje. Daar was hij als swing en understudy van Erik Hazelhoff in het ensemble te zien. Datzelfde jaar werd Jonathan gevraagd in België (Merchtem) Jezus te spelen in de Vlaamse editie van The Passion.

Van januari 2015 tot en met mei 2015 tourde hij met Hartsvrienden, geproduceerd door Van Lambaart Entertainment, langs de Nederlandse theaters. Hij speelde in deze voorstelling de rol van Sammy. Daarnaast nam hij de understudies van Eddie & Mickey voor zijn rekening. In juni 2015 keerde hij terug naar de musical Soldaat van Oranje. Ditmaal als Erik Hazelhoff Roelfzema (alternate). En een jaar later verruilde hij deze rol voor die van Anton Rover.

Vanaf februari 2017 keerde Jonathan weer terug naar Soldaat van Oranje, waar hij afwisselend met Valentijn Benard, de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema vertolkte. Tevens speelde hij in maart 2017 met De Barbaren de voorstelling 'Zo zou ik mezelf niet omschrijven' tijdens het Café Theater Festival in Utrecht. Waarmee ze een speelplek op Zwarte Cross hebben gewonnen. In de zomer van 2017 was Jonathan te zien in A New Brain, een musical van de Kernploeg, regie: Benno Hoogveld. Afgelopen seizoen 2017 was Jonathan als Robert Braaksma en Jacques Brel te zien in LIESBETH, List de Musical. Afgelopen seizoen was Jonathan te zien als Anton van Aerdenhout in Charley de Musical van Jon van Eerd.

Komend seizoen is Jonathan te zien in de hoofdrol van Charley in de musical Kinky Boots.

Televisie

Jonathan vertolkte in 2006 een gastrol (Christiaan) in Kinderen Geen Bezwaar (Vara).
In 2016 was hij in Goede Tijden, Slechte Tijden te zien als rechercheur Danny Drieborg, afl. 5451, 5452, 5453, 5454 en als huisarts Jonathan in het 4e seizoen van Jeuk.
In 2017 had Jonathan een gastrol in de serie 'De Spa', 1e seizoen, afl. 23 als Guido
Was in 2018 te zien in het tweede seizoennvan CMC, afl. 7,8,9,10 als John Vos.

Commercials

In het voorjaar van 2014 was hij op tv te zien als 'de zalandoman' in de Zalando- commercial Ken ik u niet ergens van...?
Het jaar daarop draaide Jonathan voor de televisiecommercial Onderweg ben ik offline (Rijksoverheid) en sprak hij een Vlaamse commercial in voor Remote Play van Playstation. Datzelfde jaar werd Jonathan door i-Mor gevraagd voor de promofilm van Pinlock Systems.
In 2016 besloot de Rijksoverheid de commercial van Onderweg ben ik offline opnieuw uit te zenden.
tevens was Jonathan te horen in de Vlaamse radiocommercial van Zamro.

Stemmenwerk

Jonathan doet sinds april 2014 veel Vlaams -en Nederlandstalig nasynchronisatiewerk voor films en series zoals Belle & het Beest, Ratchet & Clank, De GVR, Inspector Gadget, De Leeuwenwacht, Calimero, Shadowhunters, Miraculous: verhalen over Ladybug & Cat Noir, Blazing Team, Lego City 2017, Binny & the Ghost, World of Winx, The Pasta Detectives, en nog vele anderen. Jonathan heeft voor de Vlaamse versie van Beauty and the Beast Lumière ingesproken. De film was in 2017 in de bioscoop te zien.

Prijzen

Voor zijn aandeel in "Sprookjesboom de musical" werd hij als Aanstormend Talent bij de Vlaamse Musicalprijzen 2011 genomineerd. Jonathan is naar aanleiding van zijn rol in "Next to Normal" winnaar van de Musicalworld Award 2012 in de categorie 'Beste Doorbraak'.

Loading